Tocană cu ciolan

Tocană cu ciolan

Ingrediente :
Un popor mare, necopt, fără miez şi fără coloană vertebrală;
Mult ciolan; 

Trei patru partide mari şi cîteva mai mici, de diverse culori;

O blondă de Pleşcoi;
Un vîrf de boc;
O legătură mare de servicii secrete cu urechi fine;
O curte constituţională moale şi bine fragezită;
Câteva cozi de procurori;
Doua-trei sindicate stafidite; Condimente :
Apă de ploaie;
Praf în ochi;
Gargară măcinată;
Zeamă de baliverne;
Tupeu vărsat;
Mod de preparare:
Se taie poporul în doua părţi, una bună şi una rea. Apoi fiecare bucată se taie în două, una bună, una rea, şi tot aşa pînă se formează bucăţele mici ce pot fi mîncate dintr-o înghiţitură. Se separă apoi bugetarii de nebugetari, medicii de pacienți, profesorii de studenţi, copiii de părinţi, graşii de slabi, şi se lasă la decantat pînă se ridică la suprafaţă uscăturile. Acestea se culeg cu atenţie şi se pun deoparte într-un recipient călduţ. Din restul se taie 25%, se scoate vlaga şi se pune la foc mic, cu zeamă de baliverne şi cu praf în ochi, să nu se prindă. Se acoperă cu un capac mare ca să nu răsufle şi din cînd în cînd se stinge cu puţină apă de ploaie. Separat se ia un partid portocaliu şi se întoarce de pe stînga pe dreapta. Apoi se împănează pe toate părţile cu bucăţele tăiate din celelalte partide. Se presară deasupra uscături, iar peste se pune vîrful de boc şi blonda de Pleşcoi cu ciolanul în gură şi se lasă la dospit. 
Celelalte partide se toacă mărunt împreună cu sindicatele şi se învelesc cu servicii secrete. Apoi se freacă bine cu cozile de procurori, se trag în ţeapă şi se păstrează la răcoare. Din cînd în cînd se gustă şi se reevaluează. Se aşează partidele într-un parlament din teflon cu mînere. Cel portocaliu se pune cu grija în mijloc. Pe lîngă el se mai presară două-trei partide mici şi bine frăgezite. Restul de partide se presară după gust. Se dă totul prin curtea constituţională şi se învelește cu gargară măcinată. 
Se așează totul peste poporul deja bine distuit şi se dă la copt. Din cînd în cînd se strînge caimacul de deasupra, cu care se unge bine blonda şi secăturile de deasupra, iar peste restul se toarnă zeamă de baliverne cu tupeul vărsat. 
Se serveşte rece, pe stomacul gol, în piață.

În caz de probleme digestive sunați la 112.
Reclame

Un răspuns la „Tocană cu ciolan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s