PROFESORI UNIVERSITARI, DOCTORI ÎN MATEMATICĂ OBLIGAȚI SĂ SE REPROFILEZE !

Cred că toți sunteți de acord cu mine că matematica nu e deloc o știință ușoară. Deci, trebuie să-mi dați dreptate că un om cu doctorat în matematică, profesor universitar de 25-30 de ani- nu este un om în care să dai cu piatra (să mă exprim biblic :P) Un fapt dureros pentru mulți profesori universitari de matematică s-a întâmplat în vara asta, deloc mediatizat însă. Cine vrea să audă de matematică la știri când poate vedea niște sâni pe OTV? Multe facultăți de matematică s-au desființat pentru că nu au putut strânge nici măcar minimul de studenți, astfel profesorii au trebuit să înceapă să predea altceva sau pur și simplu să-și bage picioarele în ea țară.

Nu vreau să credeți că sunt un tocilar cu ochelari decupați din fund de borcan 😀 Matematica a fost mereu un junghi în spate pentru mine, mă durea capul numai când citeam enunțul unei probleme. Mă revoltă însă cum oameni cu adevărat educați rămân pe margine pentru că nimeni nu mai vrea să învețe matematică (și în general nimic)- în timp ce figurine din botox câștigă gras dând din buci 10 minute pe zi în fața camerei.

Reclame

3 răspunsuri la „PROFESORI UNIVERSITARI, DOCTORI ÎN MATEMATICĂ OBLIGAȚI SĂ SE REPROFILEZE !

  1. Ca orice absolvent de facultate tehnică, am urât matematicile superioare care se predau în primii doi ani. Nu le înţelegeam rostul şi, Doamneeee… cât nisip mi-a turnat geometria descriptivă, matematicile speciale, algebra analitică şi analiza matematică în ficaţi, de multă bere-a trebuit să dau pe gât să spele şi ficatul şi amintirea nopţilor pierdute memorând formule. Glumesc. Dar, mă gândeam odată… Dacă ar fi să mă trezesc într-o dimineaţă, in mijlocul unui trib de sălbatici, ce aş putea să îi învâţ eu, om venit din viitor, pe primitivii ăia ? Să butoneze un smartphone ? Ar trebui să ştiu întâi să-l construiesc şi… nu ştiu. Să conducă o maşină ? Ar trebui să ştiu să o fabric şi… nu ştiu. Matematică şi fizică aş şti însă să le „predau”. Şi pornind de aici, am descoperi din nou şi curentul electric şi motorul cu ardere internă. Dacă uităm izvorul, murim naibii de sete ! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s