MARTORII LUI IEHOVA: PRO SI CONTRA (DAR MAI ALES CONTRA)

De ceva timp o prietenă de-a mamei tot vine pe la noi –  și deși pare doar o vizită obișnuită și o mică bârfă la o ceașcă de cafea, mereu are grijă să amintească de învățăturile lui Iehova și să aducă reviste și cărți cadou 🙄 – reviste pe care le accept, pentru că sunt bune ca suport pentru pahar 😆 Sunt câteva lucruri însă pe care nu le afli din revistele lor, unele nu le afli deloc, altele doar când ești deja în gâtul leului 😎

  • Ei sunt cei care au „profețit” sfârșitul lumii de cele mai multe ori, așa cum s-a întâmplat în 1874 (prima profeție a lor de acest gen) 1914, 1916, 1925, 1975, 2000 etc. etc. – și tot ei sunt cei care se îmbogățesc din donațiile credulilor care renunță la toate bunurile materiale, înainte de Sfârșitul Lumii, care mereu uită să mai vină 😆
  • Ei au pretenția că se adresează lui Dumnezeu (alias Iehova) pe nume. În realitate, „Iehova” este doar o variantă de citire a numelui ebraic. Evreii considerau atât de sacru numele lui Dzeu încât se fereau să-l citească. Cu timpul au uitat să-l mai pronunțe 😆 așa că au început să folosească alte variante 🙄 gen: Adonai, Elohim, Iahve. „Iehova” este, deci,  doar una din aceste variante.
  • Martorii lui Iehova au modificat scriptura după bunul plac 😆 astfel încât teoriile sectei să capete susținere. Această „Nouă Traducere Mondială a Scripturilor Grecești” a apărut în 1961. Iată un exemplu: 

Coloseni 1:16 „Pentru ca în El au fost zidite toate… Toate prin El si pentru El s-au zidit.” (Sfânta Scriptură) Acest verset afirma că Iisus Hristos este Creatorul tuturor lucrurilor, si nu o ființă creată.

Coloseni 1:16 „Căci prin intermediul lui toate celelalte lucruri au fost create…Toate celelalte lucruri au fost create prin el si pentru el.” (Modificarea, sau după ei -„traducerea” Martorilor) Cuvântul „celelalte” a fost adăugat cu scopul de a sprijini învățătura falsă a Martorilor cum ca Iisus este, la rândul Lui, un înger creat.

Ei nu prea îndrăgesc crucea, așa că să nu vă mirați dacă în „traducerile” lor veți găsi cuvântul „stâlp” în loc de „cruce” 😆 Nici cu Duhul Sfânt nu sunt prieteni buni, ei neagă că ar fi Dumnezeu – și îi schimbă numele în „forța activă a lui Dumnezeu” (Ei susțin că Sfânta Treime este o mârșăvie inventată de Satana :lol:)

  • Aceștia îl consideră pe Isus ca fiind un înger creat, nu fiul lui Dumnezeu -și spun că acesta nu a înviat după moartea pe „stâlp” ci trupul lui s-a dizolvat  în gaze. 😆
  • Sper că te simți norocos, pentru că viața veșnică este rezervată unui grup de 144.000 de martori 😎
  • Organizația interzice transfuziile de sânge, lucru care a făcut mii de victime. Familiile refuză „amestecul de sânge”  pentru rude grav bolnave, transfuzie ce le-ar putea salva viața 😦
  • Dacă îți place să-ți serbezi ziua de naștere, uită de asta!
  • Mari scandaluri mari în organizație! Membrii importanți sunt acuzați de pedofilie în fiecare an. În Australia există o lege conform căreia cei care lucrează cu copii: educatori, pedagogi, inclusiv profesori de religie trebuie să fie supuși unui test pentru a se asigura că nu există pedofili printre ei. Dar lui Iehova nu-i place legea asta 😎 așa că martorii din Australia refuză să se supună testului.

Fragment din interviul unui fost martor (Steven Unthank) cu referire la unul din cazurile de pedofilie:

Nu se întâmplă prea des ca un băiețel de 11 ani să dea în judecată o organizație religioasă. Ce l-a convins să facă asta?

Pe când avea opt ani, a asistat la violarea unui alt copil în cadrul bisericii. Și a văzut că nici biserica, nici poliția nu au făcut nimic, pentru că persoana care a violat fetița a rămas în biserică.

Un minor a fost violat în cadrul comunității și nimeni n-a făcut nimic până să deschidă gura băiețelul ăsta?

A fost complicat, pentru că violatorul era și el minor, iar tatăl lui făcea parte din echipa legală a bisericii. Așa că știa cum funcționează sistemul.

7 răspunsuri la „MARTORII LUI IEHOVA: PRO SI CONTRA (DAR MAI ALES CONTRA)

  1. Referitor la articolul Martori lui iehova pro sau contra, eu cred ca se cam exagereaza cu unele lucruri, nu sunt adeptul lor dar se cam exagereaza……….cred totusi intro proasta informare…..lasa a preoti nostri aduna donati la greu….

  2. Am avut un coleg , ateist , care a fost racolat pe strada de doi tinerei , zicandu-i ca il invita la un meeting ,la o discutie despre Dumnezeu.Colegul meu ,un tip care despica firul de par in patru ca sa vada ce contine 😀 , a mers…Ulterior mi-a povestit ca a acceptat de curiozitate si lipsa de ocupatie. Si ,bineinteles , dupa ce a inceput meetingul cu predicatorul la tribuna , cum spunea predicatorul ceva , colegul punea intrebari si cerea explicatii , motivand ca nu intelege ce vrea sa spuna cuvntele sau expresiile pe care prediacatorul le citeaza. Ca atare , in mai putin de jumatate de ora , a fost rugat sa paraseasca sala de meeting , deoarece este lipsit de credinta in Dumnezeu si invataturile sale.Degeaba colegul meu de atunci a insistat ca doreste sa inteleaga credinta si sa devina credincios , i s-a spus ca nu este cazul lui! 😀

  3. Da oameni ciudati..dar asa cum noi ii vedem diferiti asa ne vad si ei. IFiecare cu treaba lui, sunt insa unii care s.au nascut asa si au fost educati in sanul unei astfel de credinte. Prefer , cum bine spunea un profesor universitar, sa stau pe margine si sa contemplu. Nu consider ca trebuie sa convingi pe cineva de ceva mai ales cand vine vorba de religie. Daca crezi, crezi pentru ca vrei, pentru ca asa consideri ca e ok, nu pentru ca a venit vecinu si ti.a umplut capul cu prostii… Pacat insa ca snt foarte multi oameni usor influentabili care cred in tot felul de¨semne¨.

  4. Am avut de-a face cu astfel de „martori” si pana n-am „luat taurul de coarne”, nu s-au potolit, ba, mi-au mai dat si dreptate; e drept ca doar cu jumatate de gura, dar au recunoscut cateva evidente, dar si faptul ca uneori o iau pe „aratura”. Totul tine de tine cum reusesti sa le tii piept, daca nu….

Lasă un comentariu